Search

Hoe en waarom krijg ik veel links naar mijn blog?

Ik zal eerst uitleggen waarom je graag veel links wilt hebben naar je blog. Iets dat je wilt is natuurlijk zoveel mogelijk lezers. Als mensen op je blog komen en ze vinden het wat, dan komen ze waarschijnlijk nog wel een keer terug. En dat is precies wat je wilt. Dus je moet zorgen dat er zoveel mogelijk mensen op je blog komen, en die komen er via links. Dus als je een link hebt op een website die veel lezers heeft, kunnen er veel mensen naar jouw site komen. Iets wat ook handig is, is wanneer de blog of site waar je een link op hebt, over een onderwerp gaat dat iets met jou onderwerp te maken heeft, zodat mensen in ieder geval geïnteresseerd zijn in waar je blog dan ook over mag gaan.

Hoe krijg ik links naar mijn blog?

Waarom die links er moeten komen lijkt me wel duidelijk nu, maar hoe krijg je ze? Een manier waarop je het zou kunnen doen is door te posten op fora waar je een signature onder je bericht kan zetten. Dan krijg je bij iedere post die je maakt een link naar jouw blog. Als je dan ook hier en daar nog een link in je bericht zet, omdat je toevallig nog wel ergens een post hebt op je blog waarin je iets uitlegt dat daar enigzins van pas komt, dan bouwt dat al vrij snel op. Zoek hiervoor dan wel een forum wat dus een bijpassend onderwerp heeft, en het liefst eentje met een hoge pagerank(google pagerank, iemand uitleg nodig?), want dan zijn je links meer waard en stijg je dus ondertussen ook in de zoekresultaten bij zoekmachines.

Ditzelfde trucje kun je ook herhalen op blogs die eenzelfde onderwerp hebben als jij. Gewoon een comment zetten onder een bericht en je helpt de blogeigenaar want die heeft een extra comment, en jij hebt een extra link naar je blog. Zorg er dan wel voor dat het geen spamberichten worden, want daar wordt niemand vrolijk van. Maak gewoon een waardevolle comment en plak hier op creatieve wijze je link in. Vaak komt er onder de naam die je opgeeft ook al een link, en dan hoef je dus niet bij ieder bericht een link te zetten. Zorg dan wel dat je als naam de naam van je blog weergeeft, want dat helpt je weer in de zoekresultaten.

Dat was wel weer genoeg over links, het is erg taai om het te doen, maar als je een interessant forum vindt of een aantal blogs die je graag leest, kun je net zo goed even reageren op wat er is besproken. Dus, comment ze ;)

0 reacties: